Mezinárodní systémy platebních karet a jejich právní rámec=International systems of Credit Cards and Legal Framework for Them - Machala, Josef (2008)
Tato bakalářské práce je zaměřena na problematiku a zhodnocení vývoje platebních systémů se zaměřením na akceptaci platebních karet. Práce se v prvních kapitolách věnuje mezinárodním platebním systémům, jejich celkovému vývoji, karetním asociacím a nebankovním platebním systémům. Je zde zmíněna historie platebních karet, vznik a jejich postupný vývoj jak ve světě, tak i v České republice, Tato část také pojednává o jednotlivých typech platebních karet a dalším rozvoji tohoto produktu na českém trhu.