Režim nejvyšších výhod a režim národní jako základní nástroje fungování GATT - Kuncl, Martin (2008)
Cílem práce je popis aplikace zásady nediskriminace v rámci GATT a WTO, který se projevuje zejména v režimu nejvyšších výhod a národním režimu. Práce popisuje historický vývoj těchto režimů, jejich vymezení ve smlouvách GATT, GATS a TRIPS včetně výjimek i diskuzi nad výhodami a nevýhodami zásady nediskriminace zejména na příkladu nepodmíněného režimu nejvyšších výhod.