Právní úprava dovozu zboží do EU - Peterková, Lenka (2008)
Bakalářská práce si klade za cíl seznámit čtenáře s problematikou společné obchodní politiky a zejména pak specificky s právní úpravou dovozu zboží. Evropská unie se za dobu své existence stala jedním z největších světových vývozců a dovozců a díky vytvoření celní unie následované jednotným trhem na ni členské státy přenesly pravomoci v oblasti vnitřní i vnější obchodní politiky. Vnější obchodní politika byla rovněž po dlouhé roky jedinou možností, jak Evropská unie vyjadřovala své zahraničně-politické zájmy.