Právo na informace ve veřejné správě - Habánová, Pavla (2008)
Práce je zaměřena na problematiku práva na informace ve veřejné správě. Právo na informace je jedním z nástrojů demokratické kontroly veřejné správy. Náplní práce je definice práva na informace včetně jeho právního zakotvení, analýza vybraných aspektů dané problematiky, popis a analýza souvisejících právních předpisů a v neposlední řadě také srovnání právní úpravy práva na informace ve vybraných zemích Evropské unie.