Letová aktivita netopýrů ve vchodu Kateřinské jeskyně - automatický monitorovací systém - Berková, Hana, 1978- (2008)
Sledovali jsme změny v letové aktivitě v průběhu noci a roku a vliv klimatických faktorů na aktivitu netopýrů ve vchodu jeskyně, která je významným zimovištěm (Kateřinská jeskyně, Moravský kras) pomocí infračervené průletové brány se záznamníkem. Zařízení umožňovalo rozlišit směr letu netopýra.