Právní režim likvidace odpadů - Lukšová, Pavla (2009)
S prudce se rozvíjející výrobní a spotřební činností celého lidstva je neodmyslitelně spojena také narůstající produkce odpadů. Likvidace odpadů byla po dlouhá léta realizována způsoby, které jsou vůči životnímu prostředí velmi nešetrné a ani současný stav není právě uspokojivý. Přitom odpady jsou velkým potencionálním zdrojem alternativní energie a mnoha cenných materiálů. Tato práce je rozdělena do dvou částí.