Zdravotnictví a jeho financování z veřejných zdrojů - Sýkora, Roman (2008)
V bakalářské práci je přiblížen vývoj systému zdravotnictví na našem území od doby Rakouska - Uherska po současnost. Jsou uvedeny první instituce, právní předpisy a finanční toky, které určovaly směr poskytování zdravotní péče u nás, včetně porovnání našeho systému se systémy jiných států světa.