Trestní řízení s mladistvými pachateli - Létalová, Alena; Brucknerová, Eva, 1981-; Masarykova univerzita. Katedra trestního práva (2008)
Východiskem bakalářské práce na téma Trestní řízení s mladistvými pachateli je vymezení základních pojmů, etiologie a specifických znaků kriminality mladistvých. Dále se práce zabývá úpravou trestního řízení ve věcech mladistvých v historii, východisky a důvody vzniku zákona č. 218/2003 Sb., o odpovědnosti mládeže za protiprávní činy a soudnictví ve věcech mládeže, a zejména zásadami, které se týkají trestního řízení s mladistvými pachateli.
The starting point of the bachelor work themed Criminal trial proceedings with juvenile offenders is the limitation of basic conceptions, etiology and specific marks of juvenile criminality. Hereafter the thesis speaks about the vision of criminal proceeding in matters of young people in history, starting points and reasons of originating law nr. 218/2003, speaks also about the responsibility of young people concerning unlawful acts and judiciary concerning juvenile cases.
Vedoucí práce: Eva Žatecká.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2009.
Anglické resumé.
Keywords: kriminalita mládeže; mladiství; trestní řízení; criminal procedure; juvenile delinquency; juveniles; bakalářské práce