Trestná činnost páchaná na mládeži - Kolibač, Petr; Fenyk, Jaroslav, 1961-; Masarykova univerzita. Katedra trestního práva (2008)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku trestné činnosti páchané na mládeži, kdy zvláštní pozornost byla zaměřena na sexuální delikty, které patří zcela jistě mezi ty nejzávažnější vzhledem k dlouhodobých následkům na jejich dětské oběti. Pojem mládež a dítě byl rozlišen z různých pohledů a to z trestněprávní úpravy tak i kriminologické a občanskoprávních odvětví. Nejsilnějším nástrojem v potírání tohoto nebezpečného jednání je Trestní zákon.
Bachelor thesis concerns the problem of criminal acts commited against juveniles, focusing espesially on sexual offences, which are among the most serious with begard to the longterm effects on their underage victims. Firstly, the definition of juvenility differs acording to various perspectives namely Criminal law, Criminology and Civil law. The most powerfull is Criminal law to suppress this threat. In this bachelor thesis the facts of the case which protect juveniles and children are mentioned.
Vedoucí práce: Jaroslav Fenyk.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2009.
Anglické resumé.
Keywords: dětská pornografie; trestné činy proti dětem; týraná mládež; abused teenagers; crimes against children; child pornography; bakalářské práce