Trestná činnost páchaná na mládeži - Kolibač, Petr (2008)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku trestné činnosti páchané na mládeži, kdy zvláštní pozornost byla zaměřena na sexuální delikty, které patří zcela jistě mezi ty nejzávažnější vzhledem k dlouhodobých následkům na jejich dětské oběti. Pojem mládež a dítě byl rozlišen z různých pohledů a to z trestněprávní úpravy tak i kriminologické a občanskoprávních odvětví. Nejsilnějším nástrojem v potírání tohoto nebezpečného jednání je Trestní zákon.