Vývoj finanční správy po roce 1848 se zaměřením na historii Ministerstva financí v letech 1918 - 1939 - Ronovská, Kateřina, 1974- (2008)
Cílem této bakalářské práce na téma „Vývoj finanční správy po roce 1848 se zaměřením na historii Ministerstva financí v letech 1918 - 1939“ je popsat vývoj tohoto ústředního orgánu finanční správy v období nově vzniklého samostatného státu Čechů a Slováků, přičemž hlavní důraz bude kladen nejen na jeho organizační strukturu a obecnou funkci.