Mechanismy ochrany práv osob ve výkonu trestu odnětí svobody - Husseini, Faisal, 1978- (2008)
Předložená rigorózní práce se zabývá problematikou mechanismů ochrany práv osob ve výkonu trestu odnětí svobody. Předmětná práce se danou otázkou zabývá i z historického hlediska (zejména po roce 1918 na území Československa) a obsahuje i kapitolu týkající se úpravy problematiky ve Spolkové republice Německo. Hlavní část se však zabývá recentní právní úpravou a s tím spojenými možnostmi hájení práv odsouzených v České republice.