Dovolená ochranná opatření v rámci WTO - Šimšová, Lydie; Valdhans, Jiří, 1979-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodního a evropského práva (2008)
Cílem této práce je popsat právní úpravu dumpingu, antidumpingového řízení a antidumpingových opatření v rámci Světové obchodní organizace ve světle příslušné judikatury, včetně hodnocení této právní úpravy v současné literatuře, se zdůrazněním případných nedostatků právní úpravy, a následně potvrdit či vyvrátit hypotézu, že vzhledem k možnosti přijmout antidumpingová opatření jednostranně, musí být právem Světové obchodní organizace jednotně a dostatečně podrobně stanoven.
The aim of this work is to analyze the current legal regulation of the dumping, anti-dumping procedure and anti-dumping measures in the frame of the World Trade Organization. I focus on the material as well as procedural provisions with the aim to highlight the most problematic provisions and to draft how these provisions could be abused by the national investigating authorities.
Vedoucí práce: Jiří Valdhans.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2009.
Anglické resumé.
Keywords: Světová obchodní organizace; dumping; mezinárodní obchod; dumping; international trade; diplomové práce