Určení rozhodného práva rozhodci v mezinárodní obchodní arbitráži - Jedličková, Bohdana (2009)
Tato práce se zabývá výběrem rozhodného práva rozhodci v mezinárodní obchodní arbitráži. Zaměřuje se na přístupy jednotlivých národních ustanovení a ustanovení rozhodčích pravidel významných rozhodčích institucí. Popisuje tradiční i netradiční metody používané k výběru. Hlouběji se věnuje použití tzv. voie directe a lex mercatoria.