Přehled právnických osob, srovnání s rakouskou úpravou - Stesková, Hana, 1983- (2008)
Diplomová práce se věnuje úpravě právnických osob v rámci české a rakouské právní úpravy. V obecné části se zabývá pojmem právnické osoby, jejími charakteristickými znaky a srovnáním obecné úpravy právnických osob v rámci české a rakouské právní úpravy. Ve zvláštní části uvádí výčet právnických osob se základním popisem každého ze zmiňovaných subjektů a to jak pro Českou republiku tak pro Rakousko.