Právní úprava asistované reprodukce - Havelková, Marcela (2008)
Práce se zabývá právní úpravou asistované reprodukce. Nejdříve je pojednáno o právních podmínkách vykonávání asistované reprodukce. Další část je věnována řešení statusových otázek narozeného dítěte, tedy určováním mateřství a otcovství. Samostatná kapitola je pak věnována institutu surogačního mateřství.