Trestněprávní odpovědnost ve sportu - Šimetka, Michal, 1983- (2009)
Tato práce je zaměřena na sportovní oblast, konkrétně především na trestní odpovědnost sportovců za sportovní úrazy. V první části se ale nejprve zabývám obecnými otázkami, jako vymezení pojmu sport a sportovní právo, prameny sportovního práva a vzájemnými vztahy mezi sportem a právem. Klíčová část práce je pak věnována právní odpovědnosti ve sportu, jejím druhům a také koncepcím a teoriím vylučující trestněprávní odpovědnost sportovců.