Právo a morálka jako sociální kapitál - Kosinka, Jan Petr (2009)
Tato práce pojednává o významu práva a morálky jakožto důležitých fenoménů významně ovlivňujících život jednotlivce i společnosti. Zaměřuje se zejména na pojetí práva a morálky jakožto souboru norem. Práce nejprve rozebírá různé způsoby možného pojímání práva a morálky, aby autor postupně dospěl k podloženému zaujetí stanoviska a k přihlášení se k přirozenoprávní koncepci.