Hospodárska politika pred vstupom do Európskej menovej únie - Balcárková, Soňa (2008)
Členské krajiny Európskej únie musia/museli pred vstupom do eurozóny splniť maastrichtské konvergenčné kritériá. Ich hospodárska politika môže týmto kritériám v rámci súboru cieľov stanoviť rôznu prioritu. Pôvodné členské krajiny eurozóny už majú s plnením maastrichtských konvergenčných kritérií určité skúsenosti, pre krajiny V4 sa stávajú aktuálnymi od ich vstupu do EÚ. Hlavným cieľom dizertačnej práce je určiť, či sa hospodárska politika jednotlivých krajín V4 pred vstupom do eurozóny má prioritne zamerať na plnenie maastrichtských konvergenčných kritérií, resp. či takýto prístup neprináša so sebou príliš veľa ďalších rizík.