Frazémy a jejich funkce v psané publicistice - Křelinová, Radka; Minářová, Eva, 1943-; Masarykova univerzita. Ústav českého jazyka (2008)
Práce se zabývá využitím frazeologických jednotek v textech psané analytické publicistiky. Sleduje různé funkce, které hovorové frazémy v těchto textech zastávají a zaměřuje se také na modifikace frazémů. V neposlední řadě se zabývá frazeologickými jednotkami jako textotvorným prostředkem.
Our work deals with the character of phrasemes in written journalistic texts, specifically in analytical journalism. In this work, we have tried to prove the functionality of the use of phraseological units in journalistic texts. Our work also deals in detail with modifications to phraseological units and we also studied phraseological units as a tool for text creation.
Vedoucí práce: Eva Minářová.
Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2008.
Keywords: publicistika; stylistika; frazeologie; čeština; publicistic; stylistics; phraseology; Czech language; disertace; dissertations