Distribuce a denzita hrabošů v procesu sukcese na lesních pasekách - Pecková, Radka (2008)
Tato práce se skládá z rešeršní a praktické části. V rešeršní části shrnuje problematiku dynamiky vybraných druhů drobných savců a jejich ekologie ve vztahu k lesnímu prostředí. V praktické části jsem hodnotila vliv vybraných faktorů na distribuci a denzitu hrabošů. Zpracovávané vzorky pocházely z pasek na Drahanské vrchovině.