Estetická zkušenost a hermeneutika - Tlustý, Jan, 1977- (2008)
Disertační práce se zabývá koncepcemi estetické zkušenosti v hermeneutickém myšlení Martina Heideggera, Hanse-Georga Gadamera a Paula Ricoeura. Na pozadí ontologicky založené hermeneutiky polemizuje rovněž s teorií fikčních světů Lubomíra Doležela, zejména s jeho úvahami o recepci díla čtenářem, mimesi a pojetím tzv. prázdných míst.