Alternace vokálů s nulou v současné češtině - laterální autosegmentální analýza - Ziková, Markéta, 1975- (2008)
V disertační práci se zabývám alternacemi typu e~ø v současné češtině. Uvádím argumenty pro to, že s nulou alternující vokály nejsou epentetické, jak předpokládají české gramatiky, ale jsou součástí lexikální reprezentace morfémů. Analýza, kterou zde představuji, vychází ze základních principů autosegmentálního fonologického modelu CVCV (Scheer 2004)