Úloha sestry na klinických pracovištích v prevenci nozokomiálních nákaz - Juřeníková, Petra, 1968- (2008)
Disertační práce zjišťuje vědomosti všeobecných sester a úroveň dodržování sledovaných hygienicko-epidemiologických opatření v oblasti hygienického zabezpečení rukou u všeobecných sester z České republiky a sester v jednom monitorovaném zdravotnickém zařízení. Pro sběr dat byl o využito dotazníkové a mikrobiologické šetření. Analýza a interpretace získaných dat poskytuje informace o úrovní vědomostí a dodržování hygienicko-epidemiologických opatření v oblasti hygieny rukou. Disertační práce poukazuje na rezervy a možnosti zlepšení v oblasti hygienického zabezpečení rukou.