Mongeova zobrazovací metoda na počítači - Herber, Jiří, 1983-; Janyška, Josef, 1953-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Katedra matematiky (2008)
Cílem diplomové práce bylo vytvoření elektronické učebnice pro výuku Mongeovy zobrazovací metody. Tato práce obsahuje názorné obrázky nakreslené v programu Cabri Geometry II. zapracované do java apletů. Při práci s touto diplomovou prací je tak možno měnit polohu zadání a jiné volitelné parametry a obrázky se při tom překreslují. Tuto diplomovou práci je vhodné využívat jako doplňkové materiály k výuce Mongeovy zobrazovací metody.
The goal of this thesis is the creation of e-book for teaching of Monge’s projection Method. The thesis contains example pictures which are drawn in Cabri Geometry II., modified by Java. When working with this thesis, you can change the positions of assignment and other select parameters, the pictures are then redrawn. It is advisable to use this thesis as complementary materials for teaching of Monge’s projection Method.
Vedoucí práce: Josef Janyška
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2008
Keywords: deskriptivní geometrie; constructive geometry; descriptive geometry; diplomové práce; master's theses