Historie času - Macků, Pavel Josef, 1963- (2007)
Abstrakt následující práce pojednává o názorech na čas především v období středověku a částečně i předchozího období. Tyto názory jsou prezentovány pomocí dvou filozofů středověku, jakými byli Aurelius Augustinus a Tomáš Akvinský. Oba však čerpali také z antických filosofů, především pak z Platona a Aristotela. Proto se budeme zabývat i jejich názory na problematiku času. Augustin a Akvinský se ve svém díle v otázkách času zabývali jeho co nejpřesnější difinicí, topologií, případnou oboustrannou ohraničeností, plynutím, věčností, měřením, spojitostí či nespojitostí. Přestože Augustin s Platonem a Akvinský s Aristotelem se mnohdy v zásadních otázkách lišili, v otázkách času se u uvedených témat mnohdy jejich názory značně prolínají.