Úřední úschovy - Rytířová, Kristýna (2008)
Tato rigorózní práce je věnována úředním (soudním) úschovám. To jest úschovám, které jsou popsány v hmotném právu především v § 568 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, a dále osobitému řízení o úschovách, jak je upraveno v §§ 185a a násl. zákona č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád. Cílem práce je analýza pojetí úředních úschov v českém právním řádu jako speciálního způsobu splnění závazku. Úřední úschovu může použít jen ten dlužník, který nemůže splnit svou povinnost (nebo ji nemůže splnit spolehlivě) z důvodu spočívajícího v osobě věřitele nebo v důsledků pochybností o osobě věřitele.