Ochrana držitelů elektronických platebních prostředků - Drápalová, Lucie (2008)
S rozvojem komunikačních technologií masivně roste počet používaných elektronických platebních prostředků. S elektronickými platebními prostředky se tak můžeme setkat v nejrůznějších oblastech lidského života. Z důvodu omezeného rozsahu práce se práce zaměřuje na platební karty s důrazem na ochranu jejich držitelů. V práci je mimo jiné popsána také bezpečnost a budoucí vývoj platebních karet. Jádro práce však tvoří rozbor jednotlivých druhů ochran držitelů platebních karet, kterými jsou ochrana zajišťovaná Českou národní bankou, ochrana smluvního vztahu, ochrana držitelů při užití platební karty na dálku, ochrana zajišťovaná finančním arbitrem a soudní ochrana.