Celní správa v České republice a ve vybraném evropském státě - Bernatová, Jana; Šramková, Dana, 1979-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy a správního práva (2008- ) (2008)
Diplomová práce na téma Celní správa v České republice a ve vybraném evropském státě po vymezení základních pojmů popisuje historii a vývoj české a rakouské celní správy, jejich právní úpravu, činnosti a úkoly. Zabývá se organizační strukturou celní správy obou států, jejich spoluprací v rovině mezinárodních organizací a úřadů, v rámci podpory informačních systémů a na základě smluv. Vymezuje nejdůležitější instituty součastnosti a rozkrývá výhledy do budoucna.
Diploma thesis deals with customs administration in the Czech Republic and in a selected European state. After the definition of basic terms it follows on describtion of evolution of Czech and Austrian customs administration, their legal regulations, activities and tasks. It is considered with organization structures of customs administration of both of the states, their cooperation based on international organizations and authorities, within the frame of support of information systems and based on contracts. It defines the presently most important institutes and present a view into the future.
Vedoucí práce: Dana Šramková.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: celnictví; celní politika; customs administration; diplomové práce