Celní správa v České republice a ve vybraném evropském státě - Bernatová, Jana (2008)
Diplomová práce na téma Celní správa v České republice a ve vybraném evropském státě po vymezení základních pojmů popisuje historii a vývoj české a rakouské celní správy, jejich právní úpravu, činnosti a úkoly. Zabývá se organizační strukturou celní správy obou států, jejich spoluprací v rovině mezinárodních organizací a úřadů, v rámci podpory informačních systémů a na základě smluv. Vymezuje nejdůležitější instituty součastnosti a rozkrývá výhledy do budoucna.