Odpovědnost v celním právu - Pekár, Martin; Pařízková, Ivana, 1963-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy a správního práva (2008- ) (2008)
Obsahem teoretické části diplomové práce odpovědnosti v celním právu je popsat odpovědnost z pohledu finančního práva s využitím správně právních i trestně právních vědomostí. Cílem diplomové práce bylo nabídnout právnické fakultě praktické zkušeností z praxe celníka na vnitrozemském celním úřadě. V diplomové práci byly vysvětleny základní pojmy celního zákona a celního kodexu v souvislosti s odpovědností a správním trestáním a problematika celních režimů.
Inhalt des teoretischen Teiles der Diplomarbeit "Verantwortlichkeiten im Zollrecht" beschreibt die Verantwortlichkeit von der Finanzrechtsansicht mit Nutzung der Verwaltungsrechtlichen sowie Strafrechtlichen Bescheide. Der Zweck der Diplomarbeit war die Vorstellung der Praxiserfahrung eines Zollbeamten an dem Binnenzollamt. In der Diplomarbeit wurden die Zollrechts - und - Zollkodexgrundbegriffe im Zusammenhang mit der Verantwortlichkeit und Verwandlungsbestrafung sowie Problematik der Zollbetriebe erklärt.
Vedoucí práce: Ivana Pařízková.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: celní orgány; celní řízení; správní delikty; administrative offences; customs authorities; customs procedure; diplomové práce