Právní režim ochrany pitné vody - Třísková, Alena (2008)
Základem práce je komentář právního režimu ochrany pitné vody. Zaměřuje se na ochranu vod, zejména na ochranu vodních zdrojů (ochranná pásma vodních zdrojů, chráněné oblasti přirozené akumulace vod, zranitelné oblasti a citlivé oblasti), na požadavky na surovou vodu a na hygienické požadavky na vodu pitnou. Speciální pozornost je věnována ochraně vod při používání přípravků na ochranu rostlin.