Komparace majetkových daní v EU - Kapounová, Lucie (2008)
Diplomová práce srovnává právní úpravu majetkových daní v České republice a v šesti vybraných státech Evropské unie. Věnuji se konstrukčním prvkům daně dědické, darovací a z převodu nemovitostí a výpočtu těchto daní v České republice. Popisuji proces podání daňových přiznání a vyměření daní. Dále se zaměřuji na právní úpravu v rámci Evropské unie a komparaci rozdílů s Českou republikou.