Azylové právo v ČR - Petřeková, Iveta (2008)
V mé diplomové práci Azylové právo v ČR se zabývám problematikou azylu a migrace z hlediska hmotného práva, přičemž na další instituty v práci odkazuji. První kapitoly se věnují historickému vývoji, jehož osvětlení je důležité pro pochopení institutu azylu v dnešní době. Neopomínám ani úpravu dané problematiky v mezinárodním a evropském kontextu. Následně se obracím k vývoji azylu a migrace v ČSFR a posléze v ČR, zmiňuji počátky právního zakotvení institutu azylu u nás, změny jednotlivých zákonů a současnou právní úpravu.