Právo, psychologie a zneužívání alkoholu (aktuální právně aplikační a psychologické otázky) - Luska, Karel, 1983- (2008)
Tato práce se pokusí se zabrousit do oblasti, která je často, (možná někdy i neprávem) přehlížena. Na ty, kteří jsou alkoholem ohroženi více než ostatní, ale i na zbytek populace se snaží působit stát prostřednictvím právních norem. V několika kapitolách se autor pozastaví nad významnými předpisy z oblasti boje proti alkoholismu. V úvodu si vysvětlíme ty nejdůležitější pojmy, jako alkohol, alkoholismus, abúzus.