K některým otázkám působnosti právních norem - Pernová, Eva (2008)
Práce se zabývá stěžejními otázkami působnosti právních norem. První kapitola rozebírá různé přístupy k vymezení pojmu "právní norma", charakterizuje hlavní znaky právních norem, specifikuje pojem "působnost právní normy" a zamýšlí se nad problematikou aplikovatelnosti a efektivnosti právních norem. Následující kapitoly jsou věnovány jednotlivým aspektům působnosti právních norem, tj. působnosti věcné, místní, osobní a časové.