Ústavní stížnost v České a Slovenské republice - současnost a možný vývoj - Mezník, Jaroslav (2008)
Ústavní soudnictví je nedílnou a neodmyslitelnou součástí politických systémů demokratických států. Tato diplomová práce nazvaná Ústavní stížnost v České a Slovenské republice - současnost a možný vývoj obsahuje náhled na základní právní úpravu jednoho z nejzásadnějších institutů ústavního soudnictví v České republice a Slovenské republice, tedy ústavní stížnosti. Práce přináší jak pohled de lege (constitutione) lata, tak i nástin případných eventuálních směrů vývoje tohoto institutu de lege (constitutione) ferenda.