Výzkum právního vědomí v oblasti pracovněprávních vztahů - Suchomel, Ivo (2008)
Cílem práce je nereprezentativní výzkum úrovně právního vědomí mezi respondenty práva v oblasti pracovněprávních vztahů. Výzkum, provedený dotazníkovou metodou, se týká třech oblastí - znalosti práva respondenty, schopností právo interpretovat a mínění respondentů o platném právu. Získaná data byla statisticky analyzována a použita k pravdivostnímu zhodnocení hypotéz.