Teorie a realita právní interpretace - Hlouch, Lukáš, 1981- (2008)
Disertační práce „Teorie a realita právní interpretace“ se věnuje, jak již název napovídá, problematice právní interpretace. Téma je v předložené práci pojednáno teoretickým i praktickým způsobem. Cílem je propojit bohaté teoretické poznatky o právní interpretaci, které právní věda současnosti disponuje, s praktickými ukázkami právních interpretačních procesů. Zvláštní pozornost je přitom věnována institucionální právní interpretaci. Hlavním problémem, na který se předkládaná práce snaží hledat odpověď, je otázka, zda interpretace plní úlohu hybné síly života práva.