Transformace českého právního řádu se zaměřením na principy spravedlnosti (symbolické aspekty problematiky) - Tyl, Tomáš, 1980- (2008)
Autor se zabývá transformací českého právního řádu se zaměřením na principy spravedlnosti. Téma bylo zúženo na oblast symbolů a symboliky, čili práce má podtitul "symbolické aspekty problematiky". Jedná se tedy o vztah "přeměna právního řádu ve vazbách na spravedlnost" a dále na vztah "přeměna - právo - spravedlnost a symbolika tohoto procesu". Téma transformace je také otázkou ekonomů a sociologů, kde však lze najít řadu myšlenek bezprostředně se dotýkajících práva a spravedlnosti.