Použití zákona o mezinárodním právu soukromém a procesním po přistoupení k Úmluvě o právu rozhodném pro smluvní závazkové vztahy - Čechová, Barbora (2008)
Práce se věnuje porovnání právní úpravy smluvních závazkových vztahů s mezinárodním prvkem v zákoně č. 97/1963 Sb., o mezinárodním právu soukromém a procesním a v Římské úmluvě o právu rozhodném pro smluvní závazkové vztahy. Zabývá se problematikou aplikovatelnosti vnitrostátních kolizních norem pro smluvní závazkové vztahy po vstupu Římské úmluvy v platnost. Je zohledněna také budoucí právní úpravu v návrhu nařízení o právu rozhodném pro smluvní závazkové vztahy (Řím I).