Uznání a výkon cizích rozhodčích nálezů a rozhodnutí soudu v členských státech EU - komparativní studie - Binder, Petr (2008)
Cílem této práce je pokusit se srovnat procesy uznání a výkonu soudních rozhodnutí a rozhodčích nálezu v členských státech EU. Předmětem srovnání se v kontextu této problematiky staly dvě stěžejní úpravy, a sice Nařízení Brusel I a Newyorská úmluva o uznání a výkonu cizích rozhodčích nálezů. Srovnávány byly zejména procesy uznání a výkonu a odpírací důvody v obou úpravách.