Kritická analýza právní úpravy soudního řízení ve věcech obchodního rejstříku a možnosti dalšího vývoje - Hudcová, Lenka (2008)
Diplomová práce na téma "Kritická analýza právní úpravy soudního řízení ve věcech obchodního rejstříku a možnosti dalšího vývoje" se zabývá právní úpravou obchodního rejstříku, jejím vývojem od roku 1991, analýzou některých institutů současné právní úpravy s pohledem do minulosti a navržení některých změn v řízení o zápisech do obchodního rejstříku.