Dohoda o srážkách ze mzdy - Pitnerová, Ivana (2008)
Diplomová práce pojednává o zajišťovacích prostředcích českého právního řádu, konkrétně se zaměřením na dohodu o srážkách ze mzdy a jiných příjmů upravenou § 551 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů. Hlavním cílem práce není jen komplexní charakteristika tohoto institutu z pohledu platné právní úpravy, ale i možnost a podoba uplatnění de lege ferenda.