Botanické exkurze pro střední školy v Brně a blízkém okolí - údolí Svitavy, Ořešín-Lelekovice, Bílovice nad Svitavou-Babice nad Svitavou - Šalanská, Hana, 1981- (2008)
Diplomová práce obsahuje podrobně zpracované návrhy tří tras botanických exkurzí, které se nacházejí na jihovýchodním okraji Brna. Text je doplněn o seznamy druhů cévnatých rostlin, fotodokumentaci a pracovní listy pro střední školy.