Odpovědnost úředních osob v oblasti správního práva a odpovědnost správních úřadů - Konečná, Daniela (2008)
Práce představuje analýzu současné platné právní úpravy osobní odpovědnosti úředních osob ve správním právu, resp. veřejných zaměstnanců ve smyslu veřejné správy. Nejprve se zabývá vymezením odpovědné osoby, tj. veřejného zaměstnance. Následně pak popisuje současnou úpravu disciplinární odpovědnosti a odpovědnosti za škodu způsobenou nezákonným rozhodnutím nebo nesprávným úředním postupem.