Právní postavení orgánů obce - Kaplan, Jan (2008)
Tato diplomová práce se zabývá právním postavením orgánů obce. V úvodu je rozebrána problematika státní správy a samosprávy. Následuje vymezení jednotlivých obecních orgánů. Nejvýznamnějším z nich je zastupitelstvo obce. Práce je doplněna také komparací se zahraniční právní úpravou a příklady orgánů obce v praxi.