Policie ČR, její charakteristika a místo v systému bezpečnostní správy státu - Košťál, Karel (2008)
Diplomová práce se věnuje tématu Policie ČR. Jejím cílem je popsat a vysvětlit vývoj, organizaci a činnost Policie ČR jako součásti veřejné správy státu. Dále se práce zabývá služebním poměrem příslušníků Policie ČR. Pro srovnání je do práce včleněna kapitola o obecní policii. V závěru je pojednáno o některých současných problémech Policie ČR.