Vztahy obcí a krajů - Němcová, Daniela (2008)
Tato práce pojednává o vzájemných vztazích mezi obcemi a kraji. Obce a kraje jsou jednotky územní samosprávy. Z tohoto jejich postavení vyplývá, že mají ze zákona povinnost spolu spolupracovat, navzájem koordinovat svou činnost, poskytovat si potřebné informace a další práva a povinnosti popsané v této práci.