Ochrana před nečinností správních orgánů - Vašinka, Zbyněk; Skulová, Soňa, 1956-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy a správního práva (2008- ) (2008)
Ve své diplomové práci se zabývám institutem Ochrany před nečinností správních orgánů. Práce obsahuje vymezení základních pojmů a principů dobré správy a zásad činnosti správních orgánů a jejich ústavní a evropské základy. Pozornost je věnována pojmu nečinnost a jednotlivým právním institutům zajišťujícím ochranu před tímto nežádoucím jevem.
In my diploma thesis I deal with the institute Protection against inactivity of administrative authorities. The thesis contains the outline of basic concepts and principles of good administration and policies of activity of administrative authorities and their constitutional and European foundations. Attention is paid to the concept inactivity and to individual legal institutes ensuring protection against this undesirable phenomenon.
Vedoucí práce: Soňa Skulová.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: správní orgány; administrative agencies; diplomové práce